Mudamos nuestro centro de distribución a Madrid. Envíos a toda Europa en 3-6 días hábiles.

Wist jij dat alles wat we eten een effect heeft op ons lichaam?

Voeding, maar ook de de bewaarmiddelen en kleurstoffen in onze voeding kunnen een effect hebben op ons lichaam.

Sommige stoffen hebben een schadelijk effect op ons lichaam; sommige stoffen zijn in staat ons metabolisme te vertragen

Het is belangrijk te weten welke stoffen een nadelig effect hebben op ons lichaam:

  • meervoudig onverzadigde oliën, plantaardige oliën (maïsolie, sojaolie, zonnebloemolie)
  • margarine
  • soja
  • aspartaam
  • fluoride

Meervoudig onverzadigde oliën belemmeren de werking van onze schildklier. De schadelijkste olie voor de schildklier lijkt sojaolie te zijn. 

Aangezien de schildklier het metabolisme aanstuurt, hebben deze oliën een belemmerend effect op het metabolisme. 

Gebruik kokosolie, boter of olijfolie. Verhit de olijfolie niet. Zorg dat je alle belemmerende factoren uit je dieet haalt.

Daarnaast bestaan er ook voedselintoleranties. Voedselintoleranties zijn niet hetzelfde als allergieën. De reacties van een intolerantie zijn anders dan allergische reacties. Allergieën veroorzaken zwellingen, jeuk, hoofdpijn en slijm.

Voedselintoleranties zijn dus moeilijker vast te stellen dan allergieën, maar ze zijn wel in staat je metabolisme te stagneren.

Voor de meeste mensen zijn maïs, sojabonen of tarwe een intolerantie.

Het is belangrijk je intoleranties te ontdekken omdat ze in staat zijn je metabolisme te vertragen en je het onmogelijk maken om af te slanken.

Voedselintoleranties zijn niet op iedereen van toepassing. Er zijn mensen die geen enkele intolerantie hebben. Het belangrijkste is dat je weet dat ze bestaan. 

Het voedsel waar ons lichaam intolerant voor is, is over het algemeen het voedsel waar ons lichaam het meeste trek in heeft. 

Doe de test en vermijd een voor een die verschillende soorten voedsel waar je lichaam naar verlangt. Als je het uit je dieet haalt en je begint sneller af te slanken, dan heb je je voedselintolerantie ontdekt. 

Elk van de voedselintoleranties werkt als een rem op je metabolisme. Ontdek ze!

Heb je vragen over jouw metabolisme, de informatie in deze nieuwsbrief of wat dan ook, dan kan je onze consultants altijd bellen. Onze consultants staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.