Mudamos nuestro centro de distribución a Madrid. Envíos a toda Europa en 3-6 días hábiles.

Wat is een betere keuze: margarine of boter?

Wat is margarine?

Margarine is een vervangingsproduct voor boter. Het is een kunstmatig product. Margarine is de afgelopen jaren erg gepromoot geweest wegens zogenaamde gezondheidsredenen.

Boter was ineens schadelijk voor onze gezondheid. We werden bang gemaakt voor dierlijke vetten.

Maar was dit wel wetenschappelijk gegrond?

Wat is het verschil tussen margarine en boter?

Margarine en boter zijn twee verschillende producten.

Boter is gemaakt van melk, terwijl margarine gemaakt wordt van een mix van plantaardige oliën.

Boter is een natuurproduct en margarine is een industrieel product.

Hoe wordt margarine gemaakt?

De basis van margarine is een verscheidenheid aan plantaardige oliën die een bijzonder agressief chemisch proces ondergaan.

Dit chemische proces wordt hydrogenering genoemd. Deze plantaardige oliën worden tot heel hoge temperaturen verhit en daarna behandeld met een sterke elektrische stroom.

Deze verhitting zorgt voor de beschadiging van de plantaardige oliën en maakt deze oliën schadelijk voor onze gezondheid.Daarna wordt er waterstof toegevoegd om de olie te veranderen in een witte, vette substantie die smeerbaar is. De oliën worden dus omgezet van vloeistof naar vaste stof.

Daarnaast ziet het eindproduct er niet smakelijk uit. Er worden daarom nog kleurstoffen toegevoegd om margarine er lekker uit te laten zien.

Als gevolg van dit proces ziet het lichaam margarine als gif. Margarine wordt daarom ook niet als voedingstof voor de cellen gebruikt.

In tegenstelling tot wat we horen in de vele reclames zijn er diverse onderzoeken die aantonen dat de consumptie van margarine schadelijk is voor onze gezondheid.

Margarine kan namelijk leiden tot hartaandoeningen.

Wat is boter?

Boter is een natuurproduct. Het lichaam herkent boter en kan boter gebruiken als voedingstof.

Boter bevat geen meervoudige onverzadigde vetzuren (plantaardige oliën) die schadelijk zijn voor je metabolisme en je gezondheid.

Boter zit vol met verzadigde vetzuren die uiterst belangrijk zijn voor je gezondheid. Boter bevat ook van nature vitamines A, D en E.

Dus wat is een betere keuze: margarine of boter?

Bekijk ook gerust ons assortiment aan supplementen. Al onze supplementen dragen bij aan een versneld herstel van jouw metabolisme.

Wil je weten hoe jij kan beginnen aan het verbeteren van jouw gezondheid en energieniveau? Neem dan contact op met onze consultants.