We have moved our distribution center to Madrid. Shipments to all of Europe in 3-6 working days.

Fluoride is een vijand van het metabolisme

Wat is fluoride?

Fluoride komt in twee vormen voor. Het komt voor in natuurlijke vorm: in water, in enkele fruitsoorten, in eieren en in rood vlees. Maar fluoride komt ook voor in chemische vorm in tandverzorgingsproducten: tandpasta en flosdraad.

De chemische vorm van fluoride is een vijand van het metabolisme en de gezondheid.

Een grote hoeveelheid wetenschappelijk gegevens toont aan dat fluoride een giftige substantie is die zich in het lichaam opstapelt.

Jammer genoeg wordt fluoride in veel Amerikaanse staten en zelfs in sommige Europese landen toegevoegd aan het kraanwater.

Kort na de Tweede Wereldoorlog bleek namelijk uit Amerikaanse experimenten dat fluoride in drinkwater een beter gebit opleverde. Deze resultaten waaiden over naar Europa. Fluoride zit daarom ook in bijna elk merk tandpasta.

Als fluoride wordt opgenomen door het tandglazuur, dan zijn de tanden beter bestand tegen tandbederf. Maar de voordelen wegen niet op tegen de risico’s.

Er is dan ook ontdekt dat fluoride de werking van de schildklier belemmert. Naast de schildklier kan een te hoge dosering ook schadelijke gevolgen hebben voor de zenuwen en de botten en fluoride kan bij een hele hoge dosis zelfs fataal zijn.

Als je problemen hebt met je metabolisme en je gezondheid, dan zou je fluoride moeten vermijden.

Biologische winkels verkopen vaak tandpasta zonder fluoride. Je kunt ook het beste water uit een fles drinken of water dat wordt gefilterd met een filter dat gegarandeerd fluoride uit het drinkwater haalt.

Je zou ook fluoride behandelingen bij de tandarts moeten vermijden.

We hebben tot nu toe geleerd dat verschillende stoffen ons metabolisme kunnen belemmeren, fluoride was de laatste in de opsomming:

  • meervoudig onverzadigde oliën

  • margarine

  • ongefermenteerde sojaproducten

  • aspartaam

  • fluoride

In onze strijd om ons metabolisme te herstellen is het essentieel dat we stoffen vermijden die de werking van ons metabolisme verminderen.

Wil je weten hoe jij kan beginnen aan het verbeteren van jouw energieniveau en gezondheid? Neem dan contact op met onze consultants.